WebArt&Co

Joomla! 2.5 - End of Life

Joomla 2.5 zal eind 2014 de "End of Life" status bereiken. Daarna zullen er geen nieuwe releases meer voor deze serie worden uitgebracht. Naar verwachting volgt Joomla 2.5.28 als laatste onderhoudsrelease over zes tot acht weken. Omdat er na 31 december 2014 geen veiligheidsreleases meer worden uitgebracht kunnen wij de veiligheid van uw website en uw gegevens na die datum niet meer waarborgen. Geadviseerd wordt om te migreren naar Joomla's laatste stabiele versie 3.0. Uw website zal dan minimaal tot 2018 worden ondersteund met veiligheidsupdates - zie vernieuwde release cyclus Joomla!

Hoe ingrijpend is migreren?

Het Joomla systeem kan inmiddels met één druk op de knop worden uitgevoerd. Echter voor alle uitbreidingen en modules die aan het core systeem zijn toegevoegd moet worden gekeken of de betreffende uitbreiding ook beschikbaar is in de nieuwe versie. De uitbreidingen worden handmatig geupdate maar als een uitbreiding niet beschikbaar is in de nieuwe versie kan een probleem onstaan waardoor een nieuwe uitbreiding moet worden gezocht. Ook de template (dit is: de vormgeving, het jasje van de website) zal altijd handmatig moeten worden aangepast aan de nieuwe versie. U kunt contact met ons opnemen voor de gevolgen voor uw specifieke situatie. Onze klanten ontvangen tijdig een aanbod dat op de eigen site is afgestemd.

Voordelen van migratie

De ontwikkelingen in de markt gaan snel. Met de komst van tablets en smartphones wordt het steeds belangrijker uw website ook op deze devices goed te tonen. Dit heeft ook gevolgen voor de bouw van websites. Waar eerder nog volstaan kon worden met het bouwen van een website in een vast formaat en eventueel hierbij een aparte site voor vertoning op mobiel wordt nu veelal gekozen voor een responsive website. Een responsive website kent geen vast formaat maar schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. Wanneer u er toch al aan dacht om uw website responsive te laten maken dan zou de migratie een goed moment kunnen zijn om dit te doen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Je bent hier: Home Joomla! 2.5 - End of Life